Mer om Tikva

Tikva är ett ord på hebreiska och betyder HOPP

Hopp som i förhoppning, hoppas, tro. Träningsformen Tikva är utvecklad av Mimmi Edin som fick idén till Tikva under arbetet med sin egen wiplash-skada, mötet med människor från olika bakgrund och sjukskrivna som ofta har svårigheter både med kroppsövningar och förhoppningar. Responsen kom omedelbart. De positiva förändringarna likaså. Specialskriven Tikva-musik med lugna harmonier ger flera fördelar.

Tikva är övningar för hela människan – kroppsrörelser, nya tankar, nya inre bilder.

Kroppsövningarna

- är enkla men effektiva för smidighet, andning och blodcirkulation.

Ord

- som talas under passet bygger upp och uppmuntrar, förändrar tankar.

De inre bilderna

- är vad idrottare brukar kalla målbilder - positiva bilder av dig själv och andra.

Deltagarna är med efter egen förmåga – alla kan delta. De som kan är delaktiga i alla kroppsövningar, en del lyssnar sig bara igenom passet.

Målet är att du som deltar ska förstå att du är en del av något större. Innanför inte utanför. Du är beroende men också utan att göra något mer än att finnas till bidrar du med mycket.

Övningar

Enkla och effektiva kroppsövningar för smidighet, andning och blodcirkulation.
Uppmuntrande ord som bygger upp och ger dig positiva bilder av dig själv och din omgivning. Tikva finns i flera varianter, en del kräver inte ens klädombyte, speciella lokaler eller utrustning. Tikva betyder hopp på Hebreiska som i förhoppning, hoppas.
Tikva ger träning för hela dig.

Musik

Självklart finns det mycket musik som passar på ett Tikvapass. Fördelen med den specialskrivna Tikvamusiken är just det att den är specialskriven för Tikva. Kompositören heter Fredrik Larsson. Erfarenheten visar att den bästa musiken att använda är musik utan sång.

Utrustning & Lokal

En lugn miljö - inne eller ute. Stor vikt läggs på trivsel och lugn miljö. En konferenslokal fungerar utmärkt - eller en lugn park, trädgård.

Finns på flera orter

De första utbildningarna diplomerad Tikva-instruktör är snart slutförda och därför finns det TIKVA-pass på flera orter i Sverige.

Är du intresserad?

För mer information om Tikva, om Tikva finns på din ort eller om hur du kan bli en diplomerad Tikva-instruktör, kontakta oss på tikvahemsida@gmail.com

Tider på Kungsporten

Tisdag 10.50 Tikva stretch & relax (30 minuter)

Onsdag 18.00 Tikva forte (40 minuter)

Torsdag 11.45 Tikva avslappning (30 minuter)

 

Kontakt

tikvahemsida@gmail.com